Javier Ortiz - junyfotografic

Go to content

Main menu:

Exposicions

Fotògrafs

A RAPA DAS BESTAS

Javier Ortiz

Del 31 de maig  al 30 de juny
Espai d'exposició

Planta superior del Mercat Municipal

A Rapa das Bestas

És el nom del curro (recintes tancats on es recullen els cavalls) que cada any se celebra a Sabucedo (Pontevedra) al territori del municipi de l’Estrada, durant tres dies al mes de Juliol.

Ja a principis del segle XVIII es tenen notícies de la primera celebració festiva de la baixada de les bestas de la muntanya, el seu posterior rapat i el marcat dels poltres joves. Aquesta celebració consisteix a recollir els cavalls que viuen lliures a la muntanya, ficar-los en el curro, rapar-los i marcar-los.

La rapa és realitzada pels aloitadores. L’acte de la rapa és, al mateix temps, una iniciació simbòlica del pas del nen a la joventut, en agafar per primera vegada un poltre guiat i dirigit pels grans.A Rapa das Bestas

Es el nombre del curro (recintos cerrados donde se recogen los caballos) que cada año se celebra en Sabucedo (Pontevedra) en el territorio del municipio de La Estrada, durante tres días en el mes de Julio.

Ya a principios del siglo XVIII se tienen noticias de la primera celebración festiva de la bajada de las bestas de la montaña, su posterior rapada y el marcado de los potros jóvenes. Esta celebración consiste en recoger los caballos que viven libres en la montaña, meterlos en el curro, raparse los y marcarlos.

La rapa es realizada por los aloitadores. El acto de la rapa es, al mismo tiempo, una iniciación simbólica del paso del niño a la juventud, al coger por primera vez un potro guiado y dirigido por los grandes.

Las fotos presentadas en esta exposición son un resumen de esta fiesta en la actualidad.

Back to content | Back to main menu