Víctor Murillo - junyfotografic

Go to content

Main menu:

Exposicions

Fotògrafs

ChefChaouen, la perla anyil de la Mediterrània

Víctor Murillo
Del 31 de maig al 30 de juny

Espai d'exposició
Les Escoles

ChefChaouen
La perla anyil de la Mediterrània

Blau indigo, blau cobalt, blau cel, blau violaci ... a Chefchaouen, una petita ciutat del nord del Marroc, totes les tonalitats de blau es barregen en una combinació tan relaxant com fotogènica.

Cada any, just abans del Ramadà els habitants de la petita ciutat de Chefchaouen s’afanyen amb cura en netejar cases i emblanquinar façanes. És l’anomenada Laouacher, una veritable festa en la qual unes 15 tones de pintura blanca i blava s’utilitzen per a pintar les cases de la medina resultant en una màgica paleta de lapislázulis i turqueses.

Sobre el per què del blau ningú sembla posar-se d’acord, per a uns es tracta una simple qüestió pràctica ja que aquest color fa fugir les mosques, per a altres van ser els jueus qui a partir de 1930 van començar a pintar portes i façanes per reemplaçar el color verd del Islam. Sigui com sigui Chefchaouen és avui per excel·lència la “ciutat blava”, un oasi de calma i tranquil·litat als contraforts de les muntanyes del Rif.


ChefChaouen
La perla añil del Mediteraneo

Azul índigo, azul cobalto, azul celeste, azul violáceo…en Chefchaouen, una pequeña ciudad del Norte de Marruecos, todas las tonalidades de azul se entremezclan en una combinación tan relajante como fotogénica.

Cada año, justo antes del Ramadán los habitantes de la pequeña ciudad de Chefchaouen se afanan en esmero en limpiar casas y encalar fachadas. Es la llamada Laouacher, una verdadera fiesta en la que unas 15 toneladas de pintura blanca y azul se utilizan para pintar las casas de la medina resultando en una mágica paleta de lapislázulis y turquesas.

Sobre el por qué del azul nadie parece ponerse de acuerdo, para unos se trata una mera cuestión práctica pues este color ahuyenta a las moscas, para otros fueron los judíos quiénes a partir de 1930 empezaron a pintar puertas y fachadas para reemplazar el color verde del Islam. Sea como fuere Chefchaouen es hoy por excelencia la “ciudad azul”, un oasis de calma y tranquilidad en las estribaciones de las montañas del Rif.

Back to content | Back to main menu